Tämmöstä herkkua oli pakko testata! Ohje löyty Fazerin suklainen keittiö lehtisestä. Kakku oli kyllä hyvää! Kannattaa kokeilla.

 

Pohja:
150 g kaurakeksejä
75 g voita
1 rkl fariinisokeria
 
Täyte:
200 g Valkoista leivontasuklaata
4 dl paksua turkkilaista maustamatonta jogurttia
2 dl vatkattua kuohukermaa
0,5 dl sitruunamehua
3 kpl liivatetta
250 g karpaloita
2 dl kinuskikastiketta
 
Tee näin
 
Murenna keksit hienoksi jauhoksi. Sulata voi ja lisää joukkoon fariinisokeri. Sekoita. Painele keksiseos halkaisijaltaan 23 cm kokoiseen irtopohjaiseen vuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita suklaa jogurtin joukkoon. Vatkaa kerma ja sekoita kermavaahto jogurttiseokseen. Kuumenna sitruunamehu ja sekoita liivatelehdet sitruunamehuun. Yhdistä liivateseos ja jogurttiseos ja sekoita hyvin. Kaada keksipohjan päälle puolet jogurttiseoksesta. Ripottele sen päälle karpalot (säästä muutama karpalo koristeluun) ja lorota 1 dl kinuskikastiketta karpaloiden päälle (säästä loput kinuskikastikkeesta tarjoiluun). Lusikoi loput jogurttiseoksesta karpaloiden ja kinuskin päälle. Nosta jääkaappiin ainakin noin 4 tunniksi hyytymään. Koristele pinta valkosuklaasta vuolluilla lastuilla ja tuoreilla karpaloilla.