Tulipahan piettyä Tupperware kutsut ja sinne tein brita-kakkua. Voi ko tämä on hyyää, ja ei sitä vain kyllä jäänykkään ko pikku nokare jäljelle kutsuilta. Tarjolla oli myös mansikkapiirakkaa mutta se jäi filmaamatta kokonaan!

Ohjetta tässä:

Kakkupohja 
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
4 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1 1/2 dl maitoa 

Marenki
4 valkuaista
3 dl sokeria

Täyte:

4 dl kermaa

1 prk säilyke persikoita

1prk säilyke päärynöitä

1 banaani



Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen ja jatka vatkaamista. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi jauhoseosta maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperin päälle nuolijaa apuna käyttäen ja laita hetkeksi uuniin 175 astetta (noin 5-10 minuuttia).

Tee sillä välin marenki. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Ota esipaistettu pohja uunista ja levitä marenkiseos taikinan päälle. Paista 150-175 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes marenki on kauniisti ruskettunut. Anna kakkulevyn jäähtyä ja leikkaa se sitten kahtia. Vatkaa kerma vaahdoksi, levitä toiselle kakkulevyn puolikkaalle. Pilko hedelmät ja täytä kerman päälle. Nosta toinen kakkulevy päälle ja koristele haluamallasi tavalla.