Tämmösiä tein jo viikko sitten, en vain ole saanu aikaseksi päivitettyä tänne. Ohjeen löysin Kinuskikissan sivuilta. Oli herkkua! Kuorrutteessen tuleva kinuski häätyy vain keittää jo mielellään edellispäivänä että se kerkiää jäähtyä kunnola ja saa vatkattua pursotettavaksi.

 

n. 12 kappaletta

Taikina:
2 munaa
1 ¾ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 ½ tl leivinjautetta
2 ½ dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua margariinia
¾ dl maitoa
200 g puolukoita

Kuorrutus:
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa

 

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoja muna-sokerivaahtoon vuorotellen margariinisulan ja maidon kanssa. Sekoita taikinaan lopuksi puolukat.

Täytä muffinssivuoat taikinalla. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Suojaa foliolla, kun pinta on saanut hieman väriä.

Valmista kuorrutusta varten kinuskikastike mielellään edellispäivänä, sillä vaahdotus onnistuu vain, kun kastike on täysin jääkaappikylmää. Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada kulhoon. Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin viilentymään. 

Vatkaa kylmää kastiketta, kunnes se on sopivaa pursoteltavaksi. Pursota muffinssien päälle ruusukkeita.