Jonssen kans teimä donitseja. Jonsse keitti kinuskin ja mie paistoin donitsit. Eihän nämä kyllä veä vertoja aarnoltsin donitseile mutta ihan syötäviä kuitenki. Ohje löyty koti ja keittiö sivuilta.

Ohjetta tässä:

(noin 20 kpl)
2 munaa
3/4 dl sokeria
2 dl ruokakermaa
2 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
noin 6 1/2 dl vehnäjauhoja
50 g sulaa voita tai margariinia

1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa muna-sokerivaahtoon. Lisää sulatettu rasva. Anna taikinan levätä hetki.

2. Kauli taikina sentin paksuiseksi levyksi. Ota pyöreällä muotilla tai juomalasilla (halk. n. 8 cm) pyöreitä kakkuja. Tee keskelle reikä pienellä pyöreällä muotilla tai pullonkorkilla.

3. Paista donitsit kuumassa öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

4. Kuorruta ja korista donitsit heti. 

Kinuskikuorrutus:
2 dl kermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 tl voita tai margariinia

Koristeluun: 
mantelirouhetta tai -krokanttia

1. Mittaa kerma ja sokerit kattilaan ja keitä silloin tällöin sekoittaen noin 20 minuuttia, kunnes pisara kylmään veteen pudotettua seosta jähmettyy. Lisää rasva ja sekoita tasaiseksi.